EXPO: Inspirerend Indonesië

De tentoonstelling “Inspirerend Indonesië”, die doorgaat in het cultuurcentrum in de Zebrastraat, zet een dialoog op poten tussen de exotische Indonesische cultuur die vervat zit in traditionele artefacten behorend tot de etnografische collectie van de Gentse Universitaire Musea en hedendaags werk van kunstenaars geïnspireerd door die vreemde cultuur. De interactieve dialoog verkent thema’s als “(t)huis en familie”, “muziek en vertellingen” en “leven en dood”.

Als tweede luik van deze expo wordt een viertal lezingen georganiseerd die deskundigen aan het woord laat over hun vakgebied dat van ver of dichtbij betrekking heeft op de Indonesische omgeving. Meer informatie over de lezingen vind je op de pagina Lezingenreeks: Indonesië in al zijn facetten.

Jonge eigentijdse kunstenaars in dialoog brengen met aloude rituele voorwerpen zorgt voor eigenzinnige interpretaties. Met hun werk verbeelden onder andere Elisabeth Ida Mulyani, Roy Villevoye, Ada Van Hoorebeke, Jimmy Hendrickx en Dick van der Harst hun beleving van een Indonesië dat ook geworteld is in inheemse tradities.

Praktisch

Voor wie
Studenten en Personeel, Gentenaars en kunstliefhebbers
Wanneer
Van 27 oktober tot 12 november 2017, woensdag tot en met zondag van 14:00u tot 18:00u
Waar
Cultuurcentrum Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent